LEGO® SERIOUS PLAY® (LSP) 

Poglejte sliko na desni oz. spodaj in si predstavljajte sestanek, na katerem so prisotni zelo različni ljudje. Nekdo bi odločal, drugi ima več koles v glavi kot drugi, sodelavka je zelo natančna in pozorna na podrobnosti, tretji ima misli bolj štiri kotno organizirane, desno zadaj pa je kolega, ki je sicer zelo delaven, ampak se ga malo bojite, čeprav ima včasih zelo dobre ideje. Skupaj morate rešiti izziv in večkrat izgleda, da imate vsak svojo predstavo o rešitvi. Kljub naporom se vam zdi, da vam ni uspelo predstaviti svoje ideje in na koncu se vodja odloči po svoje, saj težko upošteva vsa mnenja.

LEGO® SERIOUS PLAY® (LSP) metodologija omogoča vsem, da sodelujete, da je vsem jasno, kako razmišljajo drugi in da najdete skupen pogled in rešitve za trenutni izziv.

Gre za zelo močno orodje, ki so ga razvili v Legu in ga sedaj uspešno uporabljajo tudi v organizacijah, kot so: Google, NASA, Toyota, Unilever, Airbus, Coca-Cola itn. Z metodo pa se tudi v Sloveniji spoznava vedno več podjetij in odzivi so zelo dobri.

Zakaj LSP?

Ker je metoda oblikovana tako, da spodbudi vašo domišlijo, vas postavi v stanje zanosa in prebudi vašo kreativnost. Gre za zelo intenziven proces in velik izziv za možgane, iz katerih boste potegnili več kot ponavadi. 

Možgani delajo bolj intenzivno

Pri delu z rokami aktiviramo večji del možganov, kot pri normalnem razmišljanju, saj so roke povezane s 70-80% možganov. Proces sestavljanja modelov iz kock močno aktivira našo domišlijo, zato so ideje in zgodbe povezane z modeli bolj dovršene, poglobljene in otipljive.

Vsi doprinesejo

V sestavljanje in deljenje zgodb so 100% vključeni vsi udeleženci, vsa razmišljanja so jasno vidna vsem. Nihče ne dominira in vsak prispeva svoj del, zato so rešitve na koncu plod razmišljanja cele ekipe.

Rezultati so jasni in vidni

Izzivi danes nimajo vedno jasnih odgovorov. Skozi LSP se lahko v zadeve zelo poglobimo in pridemo do skupnih konkretnih rešitev, ki jih vidimo pred seboj v obliki 3D modelov, ki se dolgoročno vtisnejo v naš spomin.