To sem jaz v
 flow stanju 🙂

Flow stanje sem iskal vse življenje, le da tega nisem vedel

Na svoji skoraj 40-letni življenjski poti sem ugotovil nekaj stvari.

  1. V življenju lahko vedno preizkusiš, vidiš in se naučiš kaj novega.
  2. V vsakem trenutku v življenju bi stvari lahko bile slabše, lahko pa tudi boljše.
  3. Čas je nepomemben, pomembno je bogastvo izkušenj.
  4. Vse stvari v življenju pridejo z razlogom in iz vsake situacije v življenju se lahko naučiš kaj dobrega.
  5. Najboljše stvari ti v življenju pridejo naproti same od sebe, če le imaš zanje odprte oči.

Moje življenje v svoji osnovi definirajo zelo različne stvari. Prva je gotovo strast do športov z desko. Vožnja po snegu s snežno desko, kajtanje po valovih s kite desko ali vožnja po cestah z longboardom – to so aktivnosti, ki me spremljajo že več kot 20 let in so vedno vir užitka in zadovoljstva. Ročne igre, kot so yo-yo, diabolo, rubikova kocka ali žogice za žongliranje, so mi v srednji šoli, med študijem in delom predstavljali zelo lep izziv napredka in učenja spretnosti. Učenje novih dognanj in absorbiranje akademske literature so me peljale skozi dodiplomski, potem še podiplomski študij in sedaj spet v novo učenje. Vse skupaj zelo lepo nadgradi druženje z družino in s prijatelji.

Pred štirimi leti mi je nasproti prišla metoda LSP, ki me je povsem prevzela. Tako je nastala Resna igra. Leta 2017 sem opravil certifikat za LEGO® SERIOUS PLAY® fasilitatorja in do danes izvedel več kot 70 delavnic v 5 državah (Slovenija, Hrvaška, Srbija, BiH in Turčija) in o svojem pristopu tudi predaval na Danskem in v Istanbulu. Pred dvema letoma sem želel nadgraditi programe svojih delavnic in spet mi je samo od sebe naproti prišlo flow stanje, kar mi je spet dal zagon za novo učenje. Rezultat dveletnega študiranja in testiranja lahko danes vidite na tej strani. Kmalu zatem, ko sem se poglobil v flow stanje, sem ugotovil, da je prav to stanje tisto, kar sem ob učenju, na potovanjih, pri novih športih ves čas iskal v podzavesti. Hitro mi je bilo jasno, da sem prav flow stanju nezavedno sledil že vse življenje in ga vedno želel doživeti spet in spet in še več in še več. Vem, kaj to stanje definira. Vem, kaj ga sproža. Vem, kaj ga blokira. Vem, kaj je pogoj, da ga lahko doživim še več in več. To znanje bi rad delil z vami, ker si želim, da bi tudi vi spoznali sladkost življenja v flow stanju. Rad bi, da spoznate sebe in odkrijete, kaj za vas pomeni flow stanje, in najdete način, kako do tega stanja priti večkrat in bolj enostavno.

Sem igriv, a tudi resen človek, ki se zna zabavati in sprostiti, a obenem ohraniti ostro in globoko misel. Igra v življenju je pomembna, a najboljša igra je tista, ki premore dovolj resnosti in poguma, da življenje spremeni na bolje, zato se je ohranilo tudi ime mojih vsebin – Resna igra. 

Povabim vas k sebi na mojo Resno igro in vaše življenje nikoli več ne bo enako.